De Friese meren: ideale vakantiebestemming voor elke soort vakantie

vakantiepark friese meren

Wanneer we het over de Friese meren hebben, dan hebben we het in eerste instantie over een gemeente in het zuidwesten van Friesland. Het oppervlak van deze gemeente rijkt zelfs tot in het midden van de provincie. Echter worden de meren die net buiten deze gemeente liggen ook tot het Friese merengebied gerekend. Hoe dan ook kan niemand ontkennen dat Friesland de merenprovincie bij uitstek is in Nederland. Uiteraard hebben deze meren een grote impact op het landschap. In het algemeen wordt dit mede dankzij de aanwezigheid van al deze kleine en grote meren en waterwegen als een van meest karaktervolle stukjes van Nederland beschouwd. Dit heeft vanzelfsprekend ook tot gevolg dat toeristen hun weg naar een vakantiepark Friese meren volop weten te vinden. En let wel, het gaat hierbij zeker niet alleen om watersportfanaten. Ook mensen die niet per se op een bootvakantie kunnen uitstekend in Friesland terecht.

vakantiepark friese meren

Om deze redenen zijn de Friese meren zo populair

Het is om deze redenen dat de Friese meren zijn uitgegroeid tot een geliefd vakantiegebied bij toeristen:

  • Mensen houden graag vakantie in de buurt van de zee of een meer. Van een dergelijke omgeving gaat namelijk veel ontspanning uit. Dit komt mede doordat verkeersgeluid wordt overstemd door het geluid van golven en vogels.
  • Je hoeft geen actieve watersporter te zijn om van het waterleven te genieten. Een makkelijk te besturen bootje huren voor een dag kan immers ook.
  • Rond de Friese meren liggen talrijke authentieke en sfeervolle dorpjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *